Thursday, 8 February 2018

Belajar Buat Blog Baru



Alhamdulillah dipermudahkan jalan oleh Allah apabila Farah dapat join group bersama Master Dosh (MD) dalam #s2uiMOB untuk membuat dan mencantikkan lagi blog. Ni dah blog Farah kali ke 5 rasanya. Bila mula serius dalam bisnes Shaklee nie, ilmu kena upgrade termasuk la skill.

Selain menggunakan instagram, twitter, dan facebook, blog juga merupakan satu medium marketing yang sangat-sangat efektif. Kenapa Farah cakap macam tu? Sebab bila kita google tentang sesuatu maklumat, google akan listkan maklumat tersebut dari blog2 yang terkandung maklumat tersebut.

Orang jarang cari maklumat melalui facebook kan.

Apabila kita ingin berjaya, kita kena berani mencuba sesuatu yang baru. Dah tak boleh nak cakap tak pandai, tak tahu..apa yang penting, kita kena sanggup untuk belajar. Ilmu perlu dicari dan dipraktikkan.


Dalam gambar di atas ada menerangkan 10 kelebihan menggunakan blog sebagai medium untuk mempromosikan bisnes kita.


0 comments:

Post a Comment