Wednesday, 28 February 2018

Pengedar Shaklee Kulai

Assalamualaikum.

Kepada anda yang berada di daerah Kulai atau kawasan yang berhampiran , boleh la mendapatkan produk Shaklee dari wakil kali yang juga merupakan pengedar sah Shaklee iaitu Kak Suzilah.

Orangnya baik dan mukanya manis sekali.

Walau anda berada di Selatan, tetap boleh mendapatkan Shaklee dengan mudah.






Berikut merupakan maklumat penuh pengedar :


Nama Penuh : Suzilah binti Rusdi
Nama Panggilan : Azie
Id Shaklee : 1284633
No. HP : 0177614738
IG Link : hanannasuha
Area COD : Kulai, Johor
 
 
KAMI JUGA INGIN MENCARI WAKIL JUALAN KAMI DI KULAI


JIKA ANDA ADALAH ORANG YANG KAMI CARI, SILA KLIK LINK DIBAWAH UNTUK DAFTAR KEAHLIAN. NANTI KAMI AKAN HUBUNGI ANDA SECEPAT MUNGKIN.
 
↓↓↓↓↓↓↓↓ 
 
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1097130
 
Continue Reading

Set Rawatan Intensif dan Pemulihan YOUTH™


YOUTH™ Intensive Treatment and Repair Set

Kod Produk: 00P325
 
Set penjagaan kulit lengkap untuk membantu menangani tanda-tanda penuaan, mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam penuaan serta pigmentasi, memperbaiki kerosakan disebabkan oleh matahari, meningkatkan kecerahan dan seri wajah.

Apa yang terdapat dalam set ini? 

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
 
3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.
PERFECTING SKIN TONER
 
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Muscadine Grape Extract, Ekstrak Alga Hijau yang Meremajakan.
YOUTH ACTIVATING SERUM
 
Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama
YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.



SIANG
AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50
 
Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Bahan-bahan Utama
SPF 50, Vital Repair+® Complex, Muscadine Grape Extract

MALAM
ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT
 
Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

MALAM
ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH
 
Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba



RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.
Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum. 

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi
Untuk penggunaan selama 60 hari.



Continue Reading

Tuesday, 20 February 2018

Set Kecergasan

Vitality Set


Kod Produk: 00P299

Untuk lelaki di setiap peringkat umur.

Dicipta khas untuk lelaki yang mahukan kesihatan dan kecergasan. Menyokong tenaga yang berterusan, menggalakkan kesihatan menyeluruh yang baik dan mengekalkan kekuatan otot untuk tubuh yang sihat dan cergas.


Berikut adalah cadangan produk yang terdapat dalam Set Kecergasan ini :


Sustained Release Vita-C PlusTM 
Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.*

OmegaGuardTM 
Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.*
Vita-Lea® Iron Formula 
Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.*

B-Complex 
Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.*

Vita-E ComplexTM 
Sokongan antioksidan untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan yang baik.*

ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder 
Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein.
Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

 * Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.




 

 

 
Continue Reading

Set Tenaga Untuk Kehidupan


Kini semua orang boleh menjalani kehidupan yang sihat, cergas dan bertenaga.

Nutrisi untuk kehidupan yang lebih ceria, sentiasa bertenaga sepanjang hari, tanpa mengira usia. Rasa lebih muda, sihat, penuh bertenaga dan cergas!


Vivix® 

Minuman Botani yang Lazat

Kod Produk: 10320 (150 mL)
Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.*

Continue Reading

Set Shakleebaby

Selamat • Lembut • Organik

Kod Produk: S30110
Shakleebaby™ memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk si manja anda.


Keistimewaan Shakleebaby 

Gentle Wash

Menjadikan masa mandi selamat dan menyeronokkan

 Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.

Soothing Lotion
 Lembut secara semulajadi untuk kulit sensitif.
 Kekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.

Massage Oil
Campuran organik yang menenangkan.

Minyak urut yang sangat lembut ini sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda pada bila-bila masa ataupun untuk digunakan sebagai pelembap selepas mandian. Mengandungi minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang.


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.


Continue Reading

Monday, 19 February 2018

Set Keperluan Harian

Setiap dari kita memerlukan penjagaan diri yang lebih bagi menjamin tahap kesihatan yang optimum. Shaklee juga menawarkan set yang lengkap untuk keperluan harian setiap individu.

Daily Essential Set


Kod Produk: 00P297
Set ini mengandungi produk seperti yang berikut :

Vitamin C Semulajadi

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.
Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.* 
 Omega Guard


Spektrum lengkap asid lemak perlu omega-3 dengan ketulenan tinggi adalah nutrien yang anda perlukan untuk badan yang kuat dan sihat.

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.*



 Vita-Lea

Menyokong kesihatan optimum. Nutrien penting untuk kesihatan dan kesejahteraan optimum.

Vita-Lea® adalah formulasi dicipta khas untuk menyokong keperluan khusus lelaki dan wanita. Setiap hidangan memberikan 28 jenis vitamin penting dan mineral kritikal, termasuk vitamin C, dan Beta Karotena untuk perlindungan antioksidan.

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi 400mcg asid folik, vitamin B yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, melalui sistem pengangkutan mikrosalutan berpaten, direka untuk memastikan penyerapan asid folik.*


B Complex

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda*


Continue Reading

Sunday, 18 February 2018

Selamat Datang Pengunjung Blog


Assalamualaikum dan selamat datang semua.

Farah rasa gembira sangat kerana dapat juga menyiapkan blog yang terbaru ini. Kenapa Farah buat blog baru lagi? Ini adalah kerana Farah ingin fokus kepada kepada kecantikan dan kesihatan.

Pasti semua orang inginkan kecantikan dan kesihatan. Kecantikan dan kesihatan adalah perlu seiring. Jika kita cantik tapi tidak sihat pasti ianya akan mengganggu setiap perjalanan yang dilalui dalam kehidupan.

Apabila kita sihat, pasti kita akan nampak cantik kerana ianya akan terserlah pula dari segi luarannya.
Apa yang Farah harapkan adalah semoga blog ini bukan sahaja untuk perkongsian bahkan boleh memberi manfaat kepada semua pengunjung.


Continue Reading

Thursday, 8 February 2018

Belajar Buat Blog Baru



Alhamdulillah dipermudahkan jalan oleh Allah apabila Farah dapat join group bersama Master Dosh (MD) dalam #s2uiMOB untuk membuat dan mencantikkan lagi blog. Ni dah blog Farah kali ke 5 rasanya. Bila mula serius dalam bisnes Shaklee nie, ilmu kena upgrade termasuk la skill.

Selain menggunakan instagram, twitter, dan facebook, blog juga merupakan satu medium marketing yang sangat-sangat efektif. Kenapa Farah cakap macam tu? Sebab bila kita google tentang sesuatu maklumat, google akan listkan maklumat tersebut dari blog2 yang terkandung maklumat tersebut.

Orang jarang cari maklumat melalui facebook kan.

Apabila kita ingin berjaya, kita kena berani mencuba sesuatu yang baru. Dah tak boleh nak cakap tak pandai, tak tahu..apa yang penting, kita kena sanggup untuk belajar. Ilmu perlu dicari dan dipraktikkan.


Dalam gambar di atas ada menerangkan 10 kelebihan menggunakan blog sebagai medium untuk mempromosikan bisnes kita.


Continue Reading

Monday, 5 February 2018